torsdag 28 oktober 2010
Lyft blicken
Jag hittade en härlig sajt http://www.365saker.se/ med tips och inspiration om saker du kan göra! Lyft blicken och gör någonting nytt idag!
lördag 23 oktober 2010
Recept på smulpaj
Smulpaj med jordgubbar och björnbär
Ingredienser:
Jordgubbar
Björnbär
skalet från 1-2 citroner
socker
Deg:
1.5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
4 krossade digestivekex
1 dl kokosflingor
ca 0.5-1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
ca 2 dl flytande smör/margarin
Lägg bären och det rivna citronskalet i en pajform. Sockra bären.
Blanda ihop alla ingredienser till smulpajen i en bunke.
Strö smulpajsdegen över bären.
Ställ i ugnen på ca 200 grader i ca 15 minuter tills smupajen har fått färg.
Servera med vaniljglass, vaniljsås eller vispgrädde.
Ingredienser:
Jordgubbar
Björnbär
skalet från 1-2 citroner
socker
Deg:
1.5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
4 krossade digestivekex
1 dl kokosflingor
ca 0.5-1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
ca 2 dl flytande smör/margarin
Lägg bären och det rivna citronskalet i en pajform. Sockra bären.
Blanda ihop alla ingredienser till smulpajen i en bunke.
Strö smulpajsdegen över bären.
Ställ i ugnen på ca 200 grader i ca 15 minuter tills smupajen har fått färg.
Servera med vaniljglass, vaniljsås eller vispgrädde.
måndag 18 oktober 2010
Dagens tänkvärdhet
"Amicus certus in re incerta cernitur"
-I nöden prövas vännentisdag 12 oktober 2010
Dagens tänkvärdhet
You can´t please everyone so you´ve got to please yourself
(textrad ur låten Garden party)
onsdag 22 september 2010
Dagens tänkvärdhet

- Vilka avtryck vill du göra i världen?
- Hur vill du att andra ska komma ihåg dig?
- Vilken värld vill du att kommande generationer ska leva i?
söndag 19 september 2010
Angel Blessing at Bedtime

Angels bless and angels keep
Angels guard me while I sleep
Bless my heart and bless my home
Bless my spirit as i roam
Guide and guard me through the night
and wake me with the morning´s light.
Amen
Traditional
fredag 17 september 2010
Potatissallad á la moi
Potatissallad
kokt potatis
purjolök
Dressing
2 dl gräddfil
3 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
örtsalt
svartpeppar
curry
Koka potatisen och låt den kallna. Skala potatisen och skiva i lagom stora bitar. Hacka purjolöken.
Rör ned olivolja och äppelcidervinäger i gräddfilen. Rör ned kryddor efter smak.
Rör ned dressingen i potatis/purjolöks- blandningen. Ställ i kylen.
Servera med kallskuret kött såsom rostbiff eller kalkon eller något vegetariskt alternativ.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)